Tuesday, January 12, 2010

Regina de negru si asa zisul picior de lemn

Nu demult se facea ca regina isi luase o pauza dintre cele lumesti. Se afundase ea pentru o vreme in beletristica de sezon (nu, nu cu Mos Craciun, ci doar cu zapada) dar apoi, nestiind ce sa mai faca cu timpul ei imparatesc care azi trece maine vine, se hotara deci sa mai colinde regatul. Cat ai zice am-incalecat-pe-un-chevrolet-rosu-cu-numar-de-mare rosti o onomatopee la fel de regeasca - vrum vrum gen- si porni la drum, admirandu-l: pe stanga vedea concurenta de masini, pe dreapta concurenta de printese. Nimic nu o impresiona, nimic nu o afecta. Din loc in loc, cate un pion. Acum, regina mai avea ea din mosi stramosi niste cizme negre ca paru-i de foc stins, insa nu prea incaltate, ci doar din revelion in boboteaza si din boboteaza in Sfantul Ion. Cum povestea continua asemenea rotatiei pamantului in jurul regatului ei, aceste cizme se faceau ca sunt magice, dar nu magie nearga dupa cum ar sugera culoarea, ci o magie foarte ciudata: aveau darul sa se rupa si apoi si mai important, sa se metamorfozeze in slapi de iarna. Nimic din regat nu se asemuia cu zgomotul pe dalele ude, asa ceva se mai vazuse doar in filmele de groaza: trop, trop, trop. Asa si-a petrecut regina jumatate din seara, cealalta e povestea obisnuita cu fantome si nonfantome. S-a inchis un cont iar altul bate cioc cioc la usa. Cine esti?
Petra Haden & Alan Lazar - End credits

Asculta mai multe audio soundtrack

6 comments:

Amiraelus said...

Daca ai putea sa ii atragi si pe altii in realitatea ta, sa o creezi in jurul tau, ai face minuni.

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

moi non plus said...

@Amiraelus: pai nu intelegi, sunt deja multi inclusi in realitatea asta a mea;)

@Anonim: are you sure?:P commentul tau mi se pare ca ar face pereche cu ironia;)...dar nah, daca ai zis si Bravo!! ma simt deja mai bine:))...anyway, cum sunt in toane bune o sa il iau ca un comment pozitiv after all

Amiraelus said...

@Moi non plus
Sunt norocosi.
Si sper ca nu te referi la cea virtuala.:)

Andrada said...

@moi vezi ca anonimu e doar un biet spammer, e un mesaj tip spam tradus din engleza, tocmai ce l-am vazut si la ionouka.

I should know...ieri a fost un atac spam reaaaaally scary la mine pe blog.

moi non plus said...

@Andrada: hahahaha...ce rau am ajuns...vorbesc cu o masina :)))...thanks for the tips and tricks