Wednesday, September 23, 2009

Manual cu vraji impotriva prostiei

La naiba! Iar ma vad obligata de simtul meu civic care da, reactioneaza mult si din subiectivitate dar cel putin este inca in viata si purced la scrierea unei noi file din manualul pour les nuls. Buuun, sa luam pas cu pas:

1)Daca prostul apare pe tapet cu afisari criptico-metaforice gen: azi ploua, a venit toamna, covor auriu de frunze uscate, etc, noi trebuie sa intelegem ca vorbeste despre vreme pentru ca altceva mai inteligent nu are de spus. Actiune de facut: ignore.

2)Daca prostul povesteste pe blogul personal despre ce a facut in ziua respectiva uzitand numai de constructii minimaliste gen: azi am fost la piata, azi am depus cv-uri, azi m-am plimbat in parc, etc, noi trebuie sa intelegem ca are nevoie de atentie si altceva mai interesant nu a facut. Actiune de facut: ignore.

3)Daca prostul revine obsesivo-compulsiv sa descopere ce vraji a mai facut autoarea, noi trebuie sa intelegem ca vrea sa vada cat de moarta e capra vecinului. Actiune de facut: ignore.

4)Daca prostul te avea aproape doar pentru a-ti arata cata forta de super erou are sa schimbe situatia in favoarea lui iar dupa ce crede ca misiunea a fost indeplinita te scoate din imediata lui apropiere, noi trebuie sa intelegem ca are nevoie de lectii de strategie si de muuulta intelegere. Actiune de facut: ignore

Lectiile s-au incheiat copii, am incercat sa redau succint cateva cazuri in care o singura metoda merita atentie: ignore. Puteti oricand extrapola.
Succes!

PS: incurajez de asemenea etichetarea pe regnuri animale.
PPS: ma declar troglodita in conditii de stres si febra, accept pietrele.
PPPS: punctele 1-4 nu sunt demonstratii, sunt cazuri particulare deci nu sariti cu argumente. Eu le cunosc pe ale mele.

Later edit: pour les connaisseurs, a se trece totul la feminin singular.

11 comments:

Johnny Menmonic said...

Covor auriu de frunze uscate ti-as asterne la picioarele tale ce ma obsedeaza vrajindu-ma. Apropo de asta, azi am fost la piata si, apropo de piata, te vreau aproape. :D

moi non plus said...

Stai jos, 10 :)))

Anonymous said...

mda..
cand nu ai ce face la o varsta la care ar trebui sa ai alte prioritati ...ca deh timpul trece repede si unele frunze se usuca si cad, si nu le mai atinge nimeni...exprimam din frustrare si publicam de parca cineva ar trebuii sa fie curios si interesat..

moi non plus said...

vaaai...ce ton trist...cati ani ai? 40? 50? cineva ar cam TREBUI sa numere "i"-urile, nu varsta. Trebuia sa te legi de ceva mai viabil si inteligent domul curios si interesat suficient cat sa citesca si sa isi dea cu parerea. qed

Anonymous said...

s-a enervat Donsoara...fugiti baaaaaaaa!

Anonymous said...

"doar pentru a-ti arata cata forta de super erou are sa schimbe situatia in favoarea lui"

hmmm..super erou zici,huh?

http://www.telegrafonline.ro/1253566800/articol/97465/superman_injunghiat.html

moi non plus said...

hahaha sarco esti inconfundabil:))...mai, cat priveste superman, sa luam partea buna: bine ca nu a fost injunghiat in coiciu:D

Anonymous said...

:)wow, interesanta mentalitate, cam cinica dar merge.

Pt toppic:
1 - E moarta capra deja?
2 - De ce folosesti masculinul? cand te referi la femei? ...sau vrei ca fiecare sa inteleaga ce vrei :)... iti place sa manipulezi opinia :P

Prima oara am crezut ca stai in Franta de folosesti atatea iesiri gratuite din limba, dar fiind din Bucuresti banuiesc ca le folosesti ca filtre de inteligenta, speri ca omu' prost sa renunte din a citi si sa dea exit, sau sa poti sa il identifici mai usor. ;;)

Oricum succes la initiativa.

Apropo o sa te intreb si pe tine ce intreb si pe altii... de ce ti-ai ales ca nume "nici eu"?De ce intreb? ... pentru curiozitatea personala :)... pana si nici un raspuns e tot un raspuns :)

moi non plus said...

Hehehe...curiozitatea a omorat pisica;) Cat priveste pct 1), she's alive...iar pt pct2), imi place doar sa jonglez cu cuvintele. Pentru restul raspunsurilor, cauta pe blog...iar pt restul resturilor, exista Mastecard :))

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

moi non plus said...

thanks...I'm in a kind of break now but I'll keep running..on the paper:)